Prva domaća mlekara sa dozvolom za izvoz u EU

Kompanija Mlekara Subotica predstavila je danas medijima proces proizvodnje mlečnih proizvoda po najvišim standardima, jogurta, sira i kajmaka koji se izvoze u zemlje Evropske unije. Mlekara Subotica je prva domaća mlečna kompanija sa dozvolom za izvoz u EU. Proizvodi ove kompanije mogu se naći na policama u Beču, Amsterdamu, Parizu i ostalim evropskim prestonicama. Pored izvozne dozvole za EU, Mlekara Subotica ispunjava i druge visoke standarde, kao što su: ISO 9001, HACCP, BRC, Halal, ISO 14001 i IFS. Najbitniji parametri za dobijanje kvalitetnog finalnog proizvoda podvrgnuti su brojnim internim kontrolama i praćenju standarda, kao odgovarajućim regulativama EU. Danube Foods Group je veoma ponosna na rezultate koji su postignuti u poslovanju Mlekare Subotica. Dobijanje dozvole za izvoz u zemlje EU je proces koji traje veoma dugo i na čijem putu svaka kompanija mora da prođe kroz brojne interne i eksterne kontrole, da se u poslovanju pridržava svih evropskih regulativa i da u proizvodnji primenjuje sve neophodne standarde.

Prva domaća mlekara sa dozvolom za izvoz u EUKompanija Mlekara Subotica predstavila je danas medijima proces proizvodnje mlečnih proizvoda po najvišim standardima, jogurta, sira i kajmaka koji se izvoze u zemlje Evropske unije.

Mlekara Subotica je prva domaća mlečna kompanija sa dozvolom za izvoz u EU. Proizvodi ove kompanije mogu se naći na policama u Beču, Amsterdamu, Parizu i ostalim evropskim prestonicama, saopšteno je iz kompanije.

"Čast nam je što su se naši proizvodi našli rame uz rame sa vodećim svetskim brendovima", naglasio je Milan Grujić, direktor Mlekare Subotica, dodajući da pored izvozne dozvole za EU, Mlekara Subotica ispunjava i druge visoke standarde, kao što su: ISO 9001, HACCP, BRC, Halal, ISO 14001 i IFS.

Najbitniji parametri za dobijanje kvalitetnog finalnog proizvoda podvrgnuti su brojnim internim kontrolama i praćenju standarda, kao odgovarajućim regulativama EU.

"Danube Foods Group je veoma ponosna na rezultate koji su postignuti u poslovanju Mlekare Subotica. Dobijanje dozvole za izvoz u zemlje EU je proces koji traje veoma dugo i na čijem putu svaka kompanija mora da prođe kroz brojne interne i eksterne kontrole, da se u poslovanju pridržava svih evropskih regulativa i da u proizvodnji primenjuje sve neophodne standarde", istakla je Svetlana Glumac, CORA direktor Danube Foods Group.

"Mlekara Subotica je dokaz da su se investicije koje je DFG uložio od dolaska na srpsko tržište isplatile. Posebno smo ponosni što je jedna naša kompanija prva u zemlji dobila dozvolu za izvoz i što naši proizvodi danas mogu da se kupe u svim većim gradovima širom Evropske unije. U narednom periodu planirana su dodatna ulaganja u proizvodne procese, kao i modernizacija poslovanja kompanije koja je postala uzor svim ostalim na tržištu", dodala je ona.

Dobijanju izvozničkog broja i navedenih međunarodnih sertifikata doprinela su velika ulaganja u proteklih pet godina.

Investirano je u modernizaciju proizvodnih pogona, sirovinsku bazu i kvalitet sirovog mleka, automatizaciju proizvodnih linija, rashladne uređaje za trgovinske lance. Dobijanjem ISO, BRC, IFS i HACP sertifikata Mlekara Subotica postala je ravnopravni konkurent najpoznatijim svetskim proizvođačima mlečnih proizvoda, navedeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik